Waar bent u naar op zoek?

Artiosserie ‘Geleefd geloof’, door dr. J. Hoek

Hoe krijgt geleefd geloof gestalte in onze tijd? Dát is de vraag die prof. dr. J. Hoek breed uitwerkt in Geleefd geloof. Omgang met God in deze tijd, een boekje in de Artios-reeks van de Gereformeerde Bond. Na een tekening van eigentijdse ontwikkelingen put de auteur uit de Bijbel als de rijke bron en de hoogste norm voor het geloofsleven. Daarna legt hij het oor te luister bij de gereformeerde traditie. Vervolgens worden lijnen getrokken naar de actuele invulling van geloofsbeleving in de 21e eeuw. Het gaat hierbij om actuele vroomheid waarbij mensen ootmoedig wandelen met God en tegelijkertijd met beide benen in hun eigen tijd staan en open ogen hebben voor hun roeping in de wereld.
Geleefd geloof biedt een handreiking bij een voortgaande zoektocht. Het heeft niet alleen betekenis voor persoonlijke bezinning, maar ook voor gemeenschappelijke bespreking in de gemeente. Met het oog daarop zijn bij elk hoofdstuk gespreksvragen gevoegd.
Geleefd geloof verscheen bij RoyalJongbloed in Heerenveen, telt 175 blz. en kost € 15,99. Verkrijgbaar in de (christelijke) boekhandel.